Кошик
533 відгуків
Надійний продавець Prom.ua
Какао Бум
+38 (067) 477-51-31
+38 (073) 477-51-31
+38 (050) 294-42-16

Какао боби

Боби какао

Какао — культурна рослина, рідна для тропічних районів Південної та Центральної Америки. В наш час вона активно культивується в Африці та Азії. Рослина отримала свою сучасну наукову назву від шведського дослідника Карла Ліннея у 1735 році, який назвав її «їжею богів» чи «Cacao Theobroma». А саме, слово «какао» походить від ацтекського cacahuatl (какаватль).

Плоди какао дозрівають протягом всього року, хоча в Еквадорі та Бразилії найбільше всього дозріває від липня до вересня. Стиглі плоди зрізають зі стовбурів та гілок дерева за допомогою спеціального ножа з довгою ручкою.

Під час збирання врожаю стручок повинен бути зеленим, а не червоним чи помаранчевим. Червоні та помаранчеві стручки вважають менш якісними, бо їх аромат слабший. Використовують їх для промислового шоколаду. Какао, одержане простим висушуванням насіння на сонці, має терпкий, кислувато-гіркий смак і цінується нижче від ферментованого. Зібрані стручки підлягають подальшій ферментації.Даний процес, якому піддається насіння какао, позбавляє його здатності до проростання, забарвлює в бурий або фіолетовий колір і надає какао м'який маслянистий смак і приємний солодко-ароматичний запах, що й зумовлює вищу ціну такого какао. Основні сорти какао: Forastero, Criollo та Trinitario. Перший охоплює 95 % світового виробництва какао і найбільше використовується.

В Україні в основному пропонують какао боби, які частіше усього використовуються в кулінарній промисловості та можуть бути вжиті у їжу в сирому чи обсмаженому стані, у вигляді зерна без зовнішньої шкірки. Таке споживання має свою користь і запобігає накопиченню зайвого цукру в організмі людини.